Seiko

Gebouwd om generaties lang mee te gaan

In 1881 werd door Kintaro Hattori het bedrijf, K. Hattori opgericht, hij had de ambitie om grote ontwikkelingen en vernieuwingen toe te passen binnen de horloge branche. Deze passie zorgde ervoor dat hij de eerste Seiko fabriek kon openen. Alle onderdelen van de Seiko horloges werden vanaf het begin zelf gemaakt en deze traditie wordt nog steeds voortgezet door zijn achterkleinzoon.

Hattori’s passie voor kwaliteit bracht hij tot uiting in de eerste reeks Seiko horloges, hij was altijd opzoek naar de best bestaande uurwerken. Ook zijn focus voor finesse blijkt nog steeds een grote inspiratie te zijn voor de designers van Seiko. Deze geraffineerde designs en technologieën zorgen er samen dan ook voor dat Seiko uurwerken wereldwijd beroemd zijn.

Presage

Alle ervaring die werd opgebouwd in méér dan 100 jaar horloges maken, komt tezamen in een geheel mechanische Seiko collectie: Presage.

Presage is een horlogecollectie met een zeer brede uitstraling, waarbij het volledige scala aan Seiko’s mechanische kalibers wordt ingezet. Van het toegankelijke 4R kaliber tot het exclusieve 8R kaliber.

Met twee zeer speciale Limited Edition Chronografen wordt een eresaluut gebracht aan 60 jaar mechanische horloges maken én Japan’s eerste polshorloge, de Laurel. In beide Limited Editions zijn de design echo’s uit het verleden op prachtige wijze zichtbaar gemaakt. De wijzerplaten zijn vervaardigd in de traditie van oeroude Japanse kunstvormen, bij het ene model geëmailleerd en bij het andere afgewerkt met lak.

Website: Seiko