G-Shock

Al 30 jaar… Onveranderd, onoverwinnelijk.

De G-SHOCK begon ooit als de droom van een jonge technicus die een horloge wilde maken dat zelfs niet kapot zou gaan na een valpartij. Dit was allemaal in een tijd dat horloges nog werden gezien als kwetsbare instrumenten.

De bewuste technicus, Kikuo Ibe, was destijds hoofd horlogeontwerp bij CASIO. In 1981 werd een speciaal team met slechts drie leden samengesteld om de droom van Ibe werkelijkheid te maken. Aanvankelijk streefde het team het zogenaamde ‘Triple 10′-concept na: bestendigheid tegen een valhoogte van 10 meter, bestendigheid tegen een waterdruk van 10 bar en een batterij die 10 jaar meegaat.

Na meer dan 200 prototypes had het team het eindelijk voor elkaar: een schokbestendige structuur die bijna alles kon weerstaan. Zo’n twee jaar nadat het team met het project was gestart, kwam de eerste G-SHOCK, de DW5000, in 1983 op markt. Sinds dat moment heeft de G-SHOCK allerlei ontwikkelingen doorgemaakt, maar de basisstructuur is nooit veranderd.

G-Shock Mudmaster

Onder sommige omstandigheden moet je je grenzen verleggen en sterk en onoverwinnelijk zijn. Wie een G-Shock Mudmaster draagt, is voorbereid. Woestijn, modder of ander onbegaanbaar terrein doen het horloge helemaal niets. Het is gemaakt om de zwaarste omstandigheden te trotseren, zo kun je dus ook gewoon zorgeloos een duik in het water nemen.

Dankzij de Triple Sensor technologie met digitaal kompas, barometer, hoogtemeter en thermometer is het horloge zijn tijd dan ook een stap vooruit wanneer uitdagingen onoverwinnelijk lijken. Gegarandeerd eenvoudige en snelle toegang tot alle functies. En omdat het horloge voornamelijk met vuil en modder te maken krijgt, zijn de horlogekast en de bedieningsknoppen van de G-Shock Mudmaster collectie beschermd tegen vuil en stof.

Carbon Core Guard

De nieuwe GG-B100 is voorzien van een geheel nieuwe Carbon Core Guard-structuur die koolstofvezelversterkte materialen in de behuizing gebruikt. De MUDMASTER is een onderdeel van de Master of G-serie ontworpen voor gebruik in de meest extreme omstandigheden, met een stof- en modderbestendige structuur die bestand is tegen ruwe landomgevingen. De nieuw ontwikkelde Carbon Core Guard-structuur maakt gebruik van lichtgewicht en stijve koolstofvezel-versterkte materialen in de koffer. De bezel gebruikt ook koolstof voor verhoogde taaiheid. Deze nieuwe stof- en modderbestendige structuur maakt gebruik van een filter dat tussen de behuizing en de knoppen wordt geplaatst om vuil buiten te houden, waardoor een goede afdichting wordt gegarandeerd zonder gebruik te maken van metalen knoopbuizen.

De GG-B100 is uitgerust met functies die landmissies ondersteunen door de sensoren te koppelen aan een speciale app. Het horloge heeft een quadsensor: de vier sensoren detecteren een kompaslager, meten de atmosferische druk / hoogte en de ijktemperatuur en de accelerometer telt stappen. Naast het bijhouden van wijzigingen in de natuurlijke omgeving, kan het horloge worden gekoppeld aan de speciale app om eenvoudig details van de activiteitengeschiedenis te begrijpen, zoals het berekenen van de verbrande calorieën van de stijging / daling op basis van de hoogte- en stappentellingsgegevens.

Het horloge past de tijd automatisch aan via een gekoppelde smartphone en een missie-logfunctie slaat automatisch een nummer op naar de betreffende app op basis van hoogtegegevens van het horloge en GPS-gegevens van de smartphone. Een locatie-indicatorfunctie geeft de richting van het kompas richting en de afstand tot een door de gebruiker aangewezen bestemming weer.

Website: G-Shock