Trouwringen

Bezegeling van je relatie

Liefde en verlangen. Elkaar begeren. Samen vooruitzien naar een mooie toekomst. Dat zijn de gevoelens die passen bij de keuze van ringen. Trouwringen geven vorm aan dit verlangen. Ze getuigen een leven lang van de liefde voor elkaar. De ring is een cirkel zonder einde. Daarom is de ring een prachtig symbool voor de liefde, al eeuwenlang.
Trouwringen zijn een zichtbaar symbool van een onzichtbare band. Oorspronkelijk is de ring een teken dat de bruid besproken is. Maar in de allereerste plaats is het natuurlijk een symbool van liefde voor elkaar. Een gladde ring is het symbool van eeuwige trouw waar geen begin en geen einde aan komt.

Vroeger dacht men dat vanuit de ringvinger van de linkerhand er rechtstreeks een ader `de vena amoris’ naar het hart loopt. De Katholieken dragen nog steeds de ring om deze vinger, anderen dragen hem rechts. In Nederland is het de gewoonte om bij de verloving een ring te kopen die later als trouwring dient. Aangezien er steeds minder verloofd wordt is dit gebruik in onmin geraakt en koopt men nu een paar ringen om een relatie te bezegelen.

Kies je eigen vorm

Jullie hoeven natuurlijk niet te kiezen voor een gladde ring. Een sieraad is iets persoonlijks en mag dus best afwijken van de doorsnee trouwring. In Nederland wordt steeds vaker gekozen voor een ring met edelstenen. Omdat een relatie uniek is en heel persoonlijk, is het fantastisch om deze te bezegelen met een ring van goud, zilver of een ander edelmetaal b.v. titanium of edelstaal, al of niet in combinatie met edelstenen, alles is mogelijk.

De keuze van relatie- of trouwringen is zeer persoonlijk. Neem hier dan ook de tijd voor. Kom gerust bij ons binnen, bekijk de diverse modellen en laat jullie door ons voorzien van een goed advies.