Pig & Hen

Men only

De collectie van Pig & Hen bestaat enkel uit armbanden en ook enkel voor heren. De Nederlandse zeelieden van eeuwen geleden waren immers ook alleen maar mannen.

In de collectie vind je armbanden, die zijn gemaakt van paracord, scheepstouw & RVS. Er zijn in totaal bijna dertig varianten van de armband, in verschillende maten. Onderling verschillende armbanden in de kleur en soort scheepstouw die wordt gebruikt.

De armbanden zijn voorzien van een stoere metalen sluiten die op een bajonet lijkt. De ene armband heeft een zilverkleurige sluiten en de andere een rosé-koperkleurige. De armbanden zijn handmade in Amsterdam en gaan een leven lang mee en waterproof.

Een merk met een verhaal

Een verhaal dat ver teruggaat in de geschiedenis van Nederland. Naar de tijd dat Nederland met haar marinevloot, in de beginjaren 1600 de grootste ter wereld, onbekende delen van de wereld ontdekte.

Na enorme tochten kwamen de Nederlandse zeelieden aan wal. Met de zee in hun benen ontdekten zijn nieuwe plaatsen en manieren van leven. Onderweg kwamen ze vaak ook serieuze obstakels tegen.

Om zichzelf te beschermen tegen ongeluk tijdens hun lange reizen, hadden de zeelieden tatoeages van een varken en een kip op hun voeten. Pig and hen.

Als hen op zee iets zou gebeuren, zouden de ‘pig and hen’ de zeelieden beschermen. Varkens en kippen werden in die tijd in houten kratten vervoerd. Deze kratten drijven, dus de varkens en kippen zouden altijd veilig thuis komen in geval van schipbreuk. De zeelieden dus ook door hun tatoeages.

Op dit oude verhaal en bijgeloof is het merk Pig & Hen gebaseerd.

Website: Pig & Hen