Seiko Presage

Gebouwd om generaties lang mee te gaan

In 1881 werd door Kintaro Hattori het bedrijf, K. Hattori opgericht, hij had de ambitie om grote ontwikkelingen en vernieuwingen toe te passen binnen de horloge branche. Deze passie zorgde ervoor dat hij de eerste Seiko fabriek kon openen. Alle onderdelen van de Seiko horloges werden vanaf het begin zelf gemaakt en deze traditie wordt nog steeds voortgezet door zijn achterkleinzoon.

Hattori’s passie voor kwaliteit bracht hij tot uiting in de eerste reeks Seiko horloges, hij was altijd opzoek naar de best bestaande uurwerken. Ook zijn focus voor finesse blijkt nog steeds een grote inspiratie te zijn voor de designers van Seiko. Deze geraffineerde designs en technologieën zorgen er samen dan ook voor dat Seiko uurwerken wereldwijd beroemd zijn.

Presage Classic Series

Sinds de introductie in 2016 is de Presage-collectie een prachtige en succesvolle samensmelting van Japanse artisticiteit en Seiko’s jarenlange meesterschap in mechanische horlogerie. In de nieuwe Classic Serie put Presage uit de kleuren, materialen en texturen van traditionele Japanse ambachten die de zachte en vriendelijke kant van Japans design uitdrukken. De Classic Serie debuteert met vijf creaties, die elk een traditioneel gevoel van Japanse schoonheid uitstralen en waarin tegelijkertijd de gelauwerde mechanische uurwerken van Seiko prachtig tot hun recht komen.

De gebogen wijzerplaten zijn kenmerkend voor deze nieuwe serie. Ze zijn afgewerkt met een rijke textuur die de zachtheid en souplesse uitdrukken van natuurlijk textiel, waarvan het gebruik verweven is met de Japanse cultuur. De serie kent twee verschillende wijzerplaatdesigns. De modellen met drie wijzers en datumvenster zijn geïnspireerd op glanzende zijden stoffen. De twee horloges met open hart uurwerkvenster beelden met een radiaal patroon de textuur uit van ruw zijdegaren. Met hun kromming en ingewikkelde structuurpatronen vangen en weerkaatsen de wijzerplaten op onvergelijkbare wijze het omgevingslicht, wat een verhoogd gevoel van diepte en schoonheid creëert. De indexen voegen zich naar de vorm van de wijzerplaten en de minuten- en secondewijzers neigen aan de bovenzijde subtiel naar de markeringen.

Drie modellen hebben dankzij kaliber 6R55 een klassieke 3-wijzers configuratie met een centrale secondewijzer en datumvenster. De andere twee hebben dankzij kaliber 6R5J een 24-uurs display en een uurwerkvenster op 9 uur. Beide gebruikte kalibers zijn recent geïntroduceerd in de Seiko 6R uurwerkenfamilie en bieden een gangreserve van 72 uur, ofwel drie dagen. Een horloge dat op vrijdagavond wordt weggelegd is op maandagochtend nog steeds klaar voor gebruik zonder reset. Het goudkleurige oscillerende gewicht van elk uurwerk is zichtbaar via het transparante achterdeksel.

Presage Sharp Edged

De Seiko Presage Sharp Edged serie is in elk detail een eigentijdse en vernieuwende expressie van Japanse kunst. Het profiel is scherp. De lijnen zijn strak en sterk. De oppervlakken zijn hoekig. De horlogeband is opnieuw ontworpen om een multidimensionaal scherp gevoel te creëren. Een gevoel dat past bij de dynamiek van de kast, waarbij de ‘lugs’ eindigen met een schuine insnijding om de eigentijdsheid van het ontwerp te benadrukken.

De nauwkeurig ontworpen en gepolijste oppervlakken en de scherpe randen van het silhouet van de behuizing contrasteren met de matte afwerking om een subtiel multidimensionaal effect te creëren. De indexen zijn zo gecreëerd dat het licht over de wijzerplaat kan spelen: getextureerd aan de bovenkant en gepolijst aan de zijkant. Zelfs de GMT-wijzer heeft een scherp en krachtig ontwerp, volledig passend bij de hoekigheid van de behuizing. De horloges zijn voorzien van een superharde coating, die zowel kast als horlogeband beschermt tegen krassen en een langdurige glans garandeert.

Deze nieuwe creaties zijn voorzien van wijzerplaten met het delicate Asanoha- of hennepbladpatroon. Het scherpe geometrische patroon en de rijke textuur van de wijzerplaten zorgt, als het licht er onder verschillende hoeken overheen speelt, voor een continu veranderend beeld. Elke wijzerplaat is in een andere traditionele Japanse kleur uitgevoerd: Aitetsu, of indigo-ijzer; Tokiwa, de kleur van groenblijvende bomen; Sumi-iro, de toon van zwarte Japanse inkt; en Hihada-iro, een roodbruine kleur die is afgeleid van de schors van de Japanse cipres.

De kast en band van de Seiko Presage Sharp Edged serie bestaan uit talloze platte oppervlakken die in scherp gedefinieerde hoeken samenkomen. Dit zorgt ervoor dat het horloge vanuit iedere gezichtshoek een glanzende, letterlijk schitterende aanblik biedt. De kast en band zijn afgewerkt met super-hard coating om krasvorming te voorkomen en een langdurige glans te garanderen.

Deze horloges worden aangedreven door het 8-beat GMT automaatkaliber 6R64. De GMT-wijzer op ieder model is uitgevoerd in een afwijkende kleur om optimaal te contrasteren met de onderliggende wijzerplaat. Alle wijzers en indexen zijn voorzien van een royale laag Lumibrite om de leesbaarheid te garanderen.

Website: Seiko Presage