Seiko Prospex Speedtimer

De Speedtimer met antracietgrijze wijzerplaat is geïnspireerd op Seiko’s en Japans eerste chronograaf polshorloge, de Crown Chronograph uit 1964. De Crown Chronograph was volledig vanaf scratch ontworpen en was het begin van Seiko’s productie van kwalitatieve chronograaf polshorloges. Het had een eenvoudig one-push mechanisme, maar demonstreerde daarbij dezelfde toewijding aan precisie als kaliber 6139 en diens opvolgers met het toegevoegde kolomwiel om de start-, stop- en resetfunctie te regelen.

Wijzerplaat

Het wijzerplaatdesign is een subtiele knipoog naar de Crown Chronograph uit 1964. De afgeschuinde uurmarkeringen, scherp gesneden uur- en minutenwijzers met gekleurde LumiBrite, de drukknoppen en de markeringen op de buitenste ring van de wijzerplaat weerspiegelen het ontwerp van het origineel.
De secondewijzer van de chronograaf is lichtjes naar beneden gebogen. De punt van de wijzer komt hierdoor zo dicht als mogelijk is bij de markeringen op de wijzerplaat. Dankzij zijn extra lengte strekt de secondewijzer zich uit tot aan de tachymeter-markeringen aan de uiterste rand van de wijzerplaat. Zodat de verstreken tijd in een oogopslag zeer nauwkeurig kan worden afgelezen.

Drukknoppen & Kroon

De grote concave drukknoppen en de kroon bieden de hoge functionaliteit die essentieel zijn voor een Prospex sporthorloge.

Nieuw uurwerk 8R46 Kaliber

Het horloge is uitgerust met een nieuw uurwerk uit Seiko’s geavanceerdste chronograaf 8R-serie, kaliber 8R46. Het deelt dezelfde prestatiekenmerken als kaliber 8R48, maar het bevat twee sub-wijzerplaten in plaats van drie en het heeft een datumvenster op de zes uur positie. De ”Vertical Clutch” en het ”Column Wheel” zorgen voor de hoge precisie en duurzaamheid die kenmerkend zijn voor het 8R kaliber. Het lichtgewicht echappement is extra sterk. En dankzij de toepassing van MEMS-technologie is de stabiliteit van de uurwerkprecisie nog meer verbetert. Met een druk op de resetknop keren de wijzers onmiddellijk en in perfecte synchronisatie terug naar nul.

Band

Het horloge wordt gedragen op een stalen band, die speciaal is ontworpen en gebouwd voor deze Prospex serie. De dikte, het gewicht en het lage zwaartepunt zorgen voor stabiliteit en een hoog comfort op de pols.

Website: Seiko