Seiko Astron

Het horloge dat altijd de juiste tijd weergeeft. Wereldwijd. Met een druk op de knop en uitsluitend gebruik makend van door licht opgewekte energie, kan een Astron GPS Solar horloge contact leggen met 4 of meer satellieten, de tijdzone identificeren en de wijzers boven de wijzerplaat op de juiste lokale tijd zetten. Met een maximale afwijking van 1 seconde per 100.000 jaar. Het ideale horloge voor de frequente reiziger.

Seiko Astron GPS Solar 5X, de platste ooit!

Een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Astron GPS Solar-technologie is de lancering van het geheel nieuwe kaliber 5X. Sinds de introductie zes jaar geleden hebben de ontwikkelaars bij Seiko niet stilgezeten en zijn ze erin geslaagd het gecompliceerde quartz-uurwerk in de Astron GPS steeds kleiner te bouwen.De nieuwe Astron 5X-serie is ’s werelds kleinste en dunste GPS-horloge dat gebruik maakt van zonne-energie. Het is slechts 42,9 mm in diameter en 12,2 mm hoog.

Automatische zomertijd

Om de snelheid en kwaliteit van de GPS-verbinding te verbeteren, is elk onderdeel van de GPS-module in het 5X-uurwerk opnieuw ontworpen. De werking van het 5X-kaliber is ook sneller en intuïtiever dan ooit. Er zijn bijvoorbeeld slechts drie seconden nodig om de wijzers veertien uur van Tokio naar New York te doen bewegen, dankzij het systeem dat uren, minuten en seconden onafhankelijk van elkaar aanstuurt. Nieuwe functies maken ook automatische aanpassing aan de zomertijd mogelijk en geven de drager de mogelijkheid om door de kroon te bedienen direct van thuis naar lokale tijd om te schakelen en omgekeerd.

GPS SOLAR

Eén van de geheimen van Astron GPS Solar is energiemanangement. Het vergt een aanzienlijke hoeveelheid energie om via een GPS-module contact te maken met satellieten die op 20.000 km boven het aardoppervlak staan. Seiko ontwikkelde een GPS-module die extreem weinig energie verbruikt: slechts 20% van de hoeveelheid energie die gewone GPS-modules nodig hebben. Waardoor een Astron GPS Solar optimaal kan functioneren op de door het licht afgegeven energie.

Een ander Astron-geheim is de speciaal ontworpen ontvangstantenne in de vorm van een ring. Deze unieke antenne ligt pal onder de van keramiek gemaakte ring om de wijzerplaat. Deze bijzondere combinatie zorgt voor optimale signaalontvangst. Het horloge verbindt zelfs tweemaal per dag met het satellietnetwerk; de eerste verbinding wordt gemaakt nadat de draaisensor zonlicht detecteert en de tweede wordt gemaakt op een vooraf door de eigenaar bepaald en ingesteld tijdstip.

Het ultieme horloge voor de moderne man

De nieuwe Astron legt de lat op gebied van techniek en comfort opnieuw weer een stukje hoger, maar ook visueel zijn er stappen gezet. Natuurlijk zie je ook bij de Astron Solar 5X direct de kenmerkende stijl van de Astron. Opnieuw vloeien techniek en stijl perfect samen. Naast de verbeterde techniek heeft de Seiko Astron Solar 5X ook een nieuwe sluiting gekregen met een speciale fijnafstelling. Dit zorgt voor nog meer comfort en geeft je de mogelijkheid om je horloge net iets losser of juist strakker te dragen. Seiko’s oog voor detail is ongekend en dat maakt dit horloge de perfecte metgezel voor de moderne man.

Website: Seiko Astron