Seiko 5 Sports X Brian May

Red Special

Brian’s favoriete gitaar, de “Red Special” is ook nu de inspiratiebron voor het goudkleurige ontwerp in deze speciale serie. Dit is het tweede samenwerkingsmodel tussen Seiko 5 Sports en Brian May, gitarist van legendarische rockband QUEEN!
In het nieuwe Seiko 5 Sports horloge is in het design van de wijzerplaat de ‘Red Special’ gitaar terug te zien die rocklegende Brian May samen met zijn vader in 1962 begon te bouwen.

Seiko eert met dit bijzondere Seiko 5 Sports horloge de creativiteit en muzikaliteit van Brian May. Hij was blij verrast toen hij het eerste exemplaar van ‘zijn horloge’ zag: “Het is een geweldige ervaring om dit horloge tot leven te zien komen. En ik vind het écht een eer dat een creatie die mijn vader en ik al die jaren geleden fabriceerden, de inspiratiebron is geworden voor deze samenwerking. Ik houd van de Seiko die ik al sinds 1970 draag. Maar ik zal ook deze nieuwe Seiko met heel veel trots gaan dragen.”

Brian Harold May

Rocklegende Brian May vertrouwde tijdens zijn lange en nog steeds voortdurende carrière altijd op zijn bijzondere ‘Red Special’ gitaar. De gitaar die de basis legde voor de unieke sound waarmee Queen een van ’s werelds meest bewonderde en succesvolle rockgroepen werd. Brian vertrouwde al die jaren ook op Seiko. Al meer dan 40 jaar draagt hij een Seiko Diver, waarvan het fameuze ontwerp anno 2022 de inspiratiebron is voor de nieuwste Seiko 5 Sports collectie. Brian kocht zijn Seiko tijdens de eerste Japanse Queen-tournee in 1970. En sindsdien vergezellen gitaar en horloge Brian als twee onafscheidelijke muzen op al zijn wereldtournees.

Wijzerplaat & Kast

Net als bij het eerste samenwerkingsmodel herschept de wijzerplaat de fijne details van de legendarische gitaar met een geperst patroon dat doet denken aan de textuur van het hout, de glanzende afwerking en de graduele kleuring.
Deze kast is een speciale goudkleurige versie, aangevraagd door Brian zelf, geïnspireerd op de nieuw uitgebrachte ‘Gold Series’ heruitgaven van zijn soloalbums.

Horloge band

De nylon band is versierd met verticale strepen die zijn ontworpen om op gitaarsnaren te lijken.

Achterdeksel

Het horloge wordt aangeboden als een limited edition met Brian’s handtekening op de achterkant van de kast naast “LIMITED EDITION” en het serienummer

Speciale giftbox

Een miniatuur replica van de speciaal gebouwde flight case waarin Brian’s gitaar de wereld rondreist. In de box vind je ook een speciale herdenkingsmunt, gebaseerd op de sixpenny die Brian sinds jaar en dag als plectrum gebruikt.

Website: Seiko