Seiko 140th Anniversary Limited Editions

Seiko 140th Anniversary Limited Editions

Kintaro Hattori was pas 21 jaar oud toen hij in 1881 met zijn bedrijf begon. Tijdens de 50 jaar dat hij het bedrijf aanstuurde werd Seiko de belangrijkste horlogemanufactuur in Japan, met eigen ontwerp- en productiefaciliteiten. Het succes was het directe gevolg van Kintaro’s heldere visie: ‘Always one step ahead of the rest’. En die woorden resoneren en inspireren nog steeds binnen het bedrijf. Gedurende dit jubileumjaar zal Seiko een aantal horlogeseries introduceren die, in de geest van Kintaro’s woorden, de 140ste verjaardag van Seiko een extra dimensie geven. Zoals deze serie van vier Limited Edition horloges, die tezamen – van automaat tot GPS Solar -een compleet beeld geven van Seiko’s expertise op het gebied van horlogemaken.

Van Prospex tot Astron GPS Solar

De vier horloges in deze 140th Anniversary serie hebben allemaal dezelfde blauwe en zilverwitte kleurstelling. Maar ze hebben allemaal hun eigen karakter qua ontwerp en technologie. De Astron GPS Solar vertegenwoordigt het toppunt van hoogtechnologische elektronische uurwerken; terwijl het 6R64 GMT-automaatkaliber een traditioneel uurwerken op zijn best is. De serie verwijst ook naar Seiko’s lange traditie op het gebied van sporthorloges. Het Prospex horloge is een moderne herinterpretatie van Seiko’s allereerste duikershorloge uit 1965. Terwijl de Seiko 5 Sports creatie symbool staat voor de buitengewone waardering die liefhebbers van sporthorloges al meer dan een halve eeuw koesteren voor deze serie.

Deze Seiko 140th Anniversary Limited Editions met typeaanduiding SSH093, SPB213, SPB223 en SRPG47 zijn gemaakt in een gelimiteerde oplage.

Website: Seiko