Seiko Presage Urushi Byakudan-nuri Limited Edition

Facinerend ontwerp

Dit nieuwste ontwerp in de sublieme mechanische horlogecollectie van Presage is een fascinerende ode aan de tijdloze schoonheid van de maan. Het is een bijzonder vervolg op de recentelijk gelanceerde Presage-collectie, die was voorzien van een diepblauwe emaille wijzerplaat met de uitstraling van de nachtelijke hemel. Bij deze nieuwe Limited Edition is mede gebruik gemaakt van de meest bewerkelijke laktechniek die we kennen: Byakudan-nuri. Een techniek die wordt gecombineerd met traditionele Urushi laktechniek, waarmee op de wijzerplaat van deze Presage de adembenemend mooie tinten van hemel en maan vlak voor zonsopgang tot uitdrukking worden gebracht.

Urushi, Byakudan-nuri en Maki-e

Byakudan-nuri is een laktechniek die al eeuwen wordt gebruikt voor het decoreren van Urushi-laklagen. Vanwege de complexiteit van deze techniek werd Byakudan-nuri uitsluitend gebruikt voor locaties en voorwerpen met een hoge status; waaronder tempels, heiligdommen en de harnassen van Shogun-krijgsheren.

In deze nieuwe Presage Urushi Byakudan-nuri Limited Edition zijn maar liefst drie traditionele technieken gecombineerd om het gevoel en de uitstraling één van de fascinerendste lichtschakeringen op aarde te kunnen vangen: de atmosfeer en het gevoel van de maan in de nachtelijke hemel bij het begin van de dageraad.

Limited edition

De Seiko Presage Urushi Byakudan-nuri Limited Edition is verkrijgbaar oplage van 2000 stuks wereldwijd en Juwelier Knoef is uitverkoren om er één te mogen verkopen.

Meer info: Seiko Presage