Seiko Astron Giugiaro Limited Edition

Giugiaro Design
In 1983 is een bijzondere partnership in samenwerking met het gerenommeerde Italiaanse ontwerpbureau: Giugiaro Design ontstaan met de introductie van ’s werelds eerste analoge Quartz chronograaf. In 1983 gevolgd door een serie van 4 Seiko ontwerpen. En ruim een decennium later werd de samenwerking hernieuwd met de lancering van de spraakmakende Macchina Sportiva collectie in 1996.

Het ontwerp van de nieuwe Astron Giugiaro Design Limited Edition is geïnspireerd op het Seiko icoon uit 1983: ’s werelds eerste analoge quartz chronografen kaliber, dat huisde in een spectaculair kastontwerp van Giugiaro Design. Oorspronkelijk ontworpen voor de motorsport, met knoppen die dankzij de vorm van de kast ook bij hoge snelheden gemakkelijk konden worden bediend.

De nieuwe Seiko Astron GPS Solar SSE121 is uitgerust met het 8X82 Astron-kaliber, dat tot 6 uur aan verlopen tijd kan meten met de precisie van 1 seconde afwijking per honderdduizend jaar! Daarnaast biedt het kaliber de mogelijkheid om zich waar dan ook ter wereld aan de lokale tijd aan te passen met één druk op de knop en uitsluitend aangedreven door de kracht van licht. De kast en band zijn gemaakt van titanium met een superharde black coating die het horloge krasbestendig maakt. Duurzaamheid en afleesbaarheid worden geoptimaliseerd door de super-clear coating op het saffierglas.

De Seiko Aston Giugiaro is verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage van 3000 stuks wereldwijd waarvan slechts 100 stuks in Nederland.

Website: Seiko