Kerbholz

Dat luxe design uitstekend kan samengaan met duurzame, pure materialen bewijzen de prachtige houten horloges van Kerbholz. Deze robuust vormgegeven dames- en herenhorloges zijn ieder uniek in kleur en tint. Of je nu kiest voor een klassiek stoer horloge in warm rosewood of een licht modern model in ahorn, samen met hun verfijnde afwerking en precisie maken ze je persoonlijke stijl helemaal af.

Het Duitse label Kerbholz is in 2012 ontstaan uit de samenwerking van de vier vrienden Matthias, Moritz, Adrian en Nils die een passie voor hout en duurzaamheid delen. Ze raakten geïnspireerd om hout in accessoires toe te passen na hun reizen door Midden-Amerika. Met Kerbholz brachten de vier niet alleen een eigentijdse lijn houten horloges op de markt. Deze nieuwe toepassing van hout past dan ook helemaal bij de huidige trend om pure organische materialen te verwerken in fashion. Alle Kerbholz accessoires en horloges worden gemaakt met respect en bewustzijn voor mens en milieu. 

De collectie
Intense houtkleuren en unieke structuren maken de collectie Kerbholz horloges bijzonder. De modellen verschillen van elkaar in tint, vorm van de klokkast en uitvoering van de horlogeband, die niet alleen in hout maar ook leer verkrijgbaar is. Met hun minimalistische design en ranke uitvoering zijn de meeste modellen door heren en dames te dragen. Het hout is afkomstig uit Azië, Afrika en Canada en er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van FSC gecertificeerde soorten.

Met het Ronda quartz uurwerk zijn het hoogwaardige precisie horloges en door de houten uitvoering zijn ze ook geschikt voor mensen met een nikkelallergie. Alle horloges zijn tot 30 meter spatwaterdicht maar de inwerking van vocht, licht en zouten kan na verloop van tijd wel invloed hebben op het uiterlijk van het horloge. In de meeste gevallen maakt juist die verwering het horloge alleen maar mooier.

Website: Kerbholz